Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Reve veiling, Groningen 4 oktober 2004
augustus / september 2004
Op maandag 4 oktober 2004 is in Groningen een grote veiling van Reve-materiaal. De kijkdagen zijn woensdag 29 september tot en met zondag 3 oktober, elke dag van 11.00 tot 17.00. Zowel de kijkdagen als de veiling vindt plaats in de Der Aa-Kerk, Groningen, waar op al die dagen ook diverse boekenbeurzen worden georganiseerd.
Een selectie van veilingstukken:
Veilingnieuws
Op Nadertotreve.nl krijgt u een selectie te zien van de stukken die ter veiling komen en wordt u op de hoogte gehouden van het programma. Minimaal één keer per week is er wat nieuws dus het loont de moeite om regelmatig even te 'komen kijken'.
Luxe Catalogus
Van de Reve-veiling op 4 oktober m.b.t. 'De Weerter periode van Gerard Reve' zullen in totaal 400 catalogi verschijnen. Elk van deze catalogi verschijnt op A4 formaat. Deze 400 catalogi zijn verdeeld in 4 x 100 exemplaren. De oplage is in groepen verdeeld omdat deze vier groepen elk een andere moderne afdruk van een foto uit de Weerter periode ingelegd zullen krijgen. De foto's zijn opnieuw afgedrukt op A4 - formaat. Een catalogus inclusief foto kost € 25,-. Ook is het mogelijk om 1 catalogus te bestellen met alle 4 de foto's. In dat geval betaalt u € 50,-. De foto's zijn van de hand van Wil Linders, in de jaren '70 hoffotograaf van het Weerter huis-aan-huis blad Op De Keper. Bestellen is mogelijk via
Veilinghuis Postma
Folkingestraat 23
9712 JT Groningen
050 - 3189725
postma@postma.nl
U kunt de catalogus van uw keuze aangeven d.m.v. de vermelding: "reve3a", "reve3b", "reve3c" of "reve3d". Wilt u een catalogus met alle foto's dan kunt u dat duidelijk maken d.m.v. "reve3a t/m d"
reve3a
klik voor een grotere versie
reve3b
klik voor een grotere versie
reve3c
klik voor een grotere versie
reve3d
klik voor een grotere versie
Extra luxe catalogus
Naast de luxe catalogus (oplage: 400 ex.) verschijnt er ook een extra luxe catalogus van de veiling. Deze extra luxe catalogus verschijnt in een oplage van 13 exemplaren, waarvan 3 exemplaren hors commerce blijven. De 10 luxe exemplaren (genummerd I - X) bestaan uit: de catalogus van de veiling; de vier herdrukken van de foto's; een linnen beplakte overslag doos waarin ruimte is voor 3 catalogi (zodat zij die ook de vorige Reve-catalogi van Postma bezitten er één geheel van kunnen maken) en een originele ets uit het archief van Frans Lodewijk Pannekoek. Het gaat om de volgende tien exemplaren:
De vraagprijs voor een extra luxe catalogus is nog niet bekend, voor informatie: postma@postma.nl
Het programma
Van woensdag 29 september t/m maandag 4 oktober is er een Boeken- en Kunstmanifestatie in de Der Aa-kerk in Groningen, dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur, georganiseerd door Antiquariaat G. Postma. Behalve een (Toegepaste) Kunstbeurs is er een grote Boeken Opruimbeurs en tot slot een veiling, met onder andere originele brieven van Gerard Reve en andere bijzondere stukken uit de zogeheten 'Weerter periode'. De kijkdagen van deze veiling vallen samen met de beurstijden.
Woensdag 29 t/m vrijdag 1 oktober - Kunst- en toegepaste kunstbeurs
Van woensdag 29 september t/m vrijdag 1 oktober is er een Kunst- en toegepaste kunstbeurs, met moderne kunst, aardewerk, kunstboeken, fotografie, affiches etcetera. Veilinghuis G. Postma verkoopt circa 50 stuks moderne grafiek voor slechts € 100,- per kunstwerk, onder andere werk van Mark Brusse, Theo Blankensteyn, F. Bertholet, Jorg Remé en Ger Boosten. De helft van de opbrengst zal worden geschonken aan de Parkinson Stichting.
vrijdag 1 oktober t/m zondag 3 oktober - Boeken Opruimbeurs
Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober is er in de Der Aa-Kerk een grote Boeken/Strips Opruimbeurs. Tienduizenden boeken/strips worden aangeboden met hoge kortingen, voor de halve prijs of slechts voor enkele euro's.
De entree bedraagt € 1,00 per dag
Maandag 4 oktober - Veiling
Op maandag 4 oktober tot slot is er een veiling van kunst- en antiekboeken, prenten etc., waaronder een collectie originele brieven van Gerard Reve.
Kijkdagen: woensdag 29 september t/m zondag 3 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.
Veiling: maandag 4 oktober, aanvang 19.00 uur in de Der Aa-Kerk.