Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Gerard Reve op het Internet: Klaas Koppe
update op 9 mei 2010
In een nieuwe serie artikelen op Nader tot Reve worden een aantal websites besproken die geheel of gedeeltelijk over Gerard Reve gaan. De eerste in de reeks is de website van fotograaf Klaas Koppe.
Koppe is een auteursfotograaf en naast Reve zijn dan ook foto's van een groot aantal Nederlandse schrijvers te zien. Schrijvers op boekenbals, lezingen, bijeenkomsten, foto's van schrijversgraven (Boudewijn Büch bij het graf van Rimbaud maar ook het graf van Büch zelf) maar ook schrijvers in het wild zoals de bekende foto van Reve en Joop in korte broek in een Vlaams frietkot.
De foto's van Gerard Reve dateren uit de periode 1982-2001. Mooie foto's van o.a. het geheime landgoed in Frankrijk, Reve bij een Pausbezoek in Brussel in 1995, Reve met Hanny Michaelis, Hugo Claus de hand lezend en met Boudewijn Büch in een drankhandel. Het aantal Reve-foto's zal in de toekomst nog sterk uitgebreid worden.
Gerard Reve
Drôme, Geheim Landgoed, 3 juli 1993
Voor dit artikel mocht één foto gebruikt worden en dat was geen eenvoudige keuze: dus het advies is om snel maar eens op de website van Klaas Koppe te gaan kijken.
Foto's en video's van:
Nop Maas (video van bezoek aan Schilderskade 66)
Website: Klaas Koppe