Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
De Grote Gerard Reve Dagen 2001
Op 14, 15 en 16 december 2001 vonden in het Letterkundig Museum in Den Haag de Grote Reve Dagen dagen plaats. Deze dagen werden georganiseerd in het kader van de overzichttentoonstelling Gerard Reve, leraar en belijder, van 1 december 2001 t/m 26 mei 2002. In dit stukje een vnl. visueel verslag van een deel van deze gebeurtenis.
Tijdens de drie dagen was een hele stoet aan Reve-deskundigen, Revologen, Revianen en andere betrokkenen te beluisteren. Zo waren er bijvoorbeeld lezingen en bijdragen van Jaap Goedegebuure, Jef Rademaker, Kee Fens, Nop Maas, Thom Hoffman, Wim Hazeu, Wouter van Oorschot, Jürgen Hillner, Steye Raviez en Peter Nissen.
toegangskaartje
Toegangskaartje
interview Guus van Bladel
Guus van Bladel wordt geïnterviewd door Bert Boelaars op de overzichtstentoonstelling
folder
Omslag folder Letterkundig Museum
De Grote Gerard Reve Dagen werden afgesloten met een interview met Henk van Albada en Willem Bruno van Albada (Alias Tijger en Woelrat), gevolgd door een modeshow met door hen ontworpen kleding.
Nop Maas interviewt Teiger en Woelrat
vlnr. Willem Bruno van Albada, Nop Maas, Henk van Albada
foto modeshow
Teigetje en Woelrat aan het slot van hun modeshow
Peter met konijn
Uw webmaster op de tentoonstelling 'Gerard Reve, leraar en belijder' bij het konijn uit De Avonden
Het konijn hierboven op de foto is in het najaar van 2002 door Hanny Michaelis, de voormalige echtgenoot van Gerard Reve, aan het Letterkundig Museum geschonken. Michaelis heeft het eind jaren 40 van Gerard Reve gekregen. Het konijn speelt een niet onbelangrijke bijrol in De Avonden. Voor het konijn overigens geen onverdeeld genoegen want ondanks het feit dat het konijn aan Frits de nodige troost schenkt krijgt het arme beest straf en wordt zelfs gemarteld.
Foto's: Peter Smeets