Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Reve Cahier No. 2 verschenen
2 december 2003
In dit tweede nummer van het Reve Cahier 12 artikelen van nogal uiteenlopende aard en kwaliteit. Onder meer een analyse van de christelijke symboliek in De Stille Vriend (1984) door Bert Spek (onder de titel Waarheid versus werkelijkheid), herinneringen van Guus Luijters (literair redacteur van Playboy) over zijn contacten met Gerard Reve voor diens bijdragen in de Playboy.
Reve Cahier no.2 2003
Verder een verslag van een interview dat Marieke Henselmans (publiciste) met Gerard Reve heeft gehouden op 27 juni 2001. Toevallig was dit dezelfde dag als waarop Gerard Reve te horen kreeg dat hij de Staatsprijs van de Nederlandse Letteren had gewonnen: "En wordt er aan de auteur nog een belangrijk bedrag uitbetaald? Niet dat het uitmaakt hoor, ik geef toch alles aan de armen."
Kees de Bakker van uitgeverij Conserve heeft een bijdrage over het onlangs bij zijn uitgeverij verschenen Hier schijnt de zon - Schrijvers over Schoorl, Groet en Camperduin - van Bernlef tot Reve (2003).
Guus van Bladel (een van de bestuursleden van het Genootschap) schotelt de lezer in een stuk getiteld 'Mijn leven met Reve' de lezer een aantal smakelijke roddels uit de Weerter-periode voor. Onder andere over de wanhopige pogingen van uitgever Geert van Oorschot om Reve in zijn schrijversstal te houden en over de verwikkelingen rond de in die tijd aflopende relatie tussen Gerard Reve en Tijger en Woelrat.
Reve Cahier: een uitgave van het Gerard Reve Genootschap.