Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Nader tot Reve koopt foto op veiling
8 oktober 2004
Na een lange strijd tegen duistere en vermogende tegenstanders heeft uw webmaster op de Reve-veiling op 4 oktober in Groningen onderstaande foto weten te bemachtigen. Over de aankoopprijs worden verder geen mededelingen gedaan maar verklapt kan wel worden dat het aankoopbudget van de website voorlopig op is. De foto is vermoedelijk in 1979 gemaakt, op de set van de film 'Lieve Jongens'. Links naast Reve staat Hugo Metsers die in 'Lieve Jongens' de hoofdrol speelt. Metsers en Reve staan op de set, in de slaapkamer, voor de boekenkast. Het is niet bekend wie de fotograaf is. Als iemand het weet?
Hogo Metsers en Gerard Reve
Uit de veilingcatalogus: "Naar de boeken Lieve Jongens, Het Lieve Leven en De Taal der Liefde van Gerard Reve. De schrijver distantieerde zich van het resultaat. Met Hugo Metsers als Wolf, Bill van Dijk als Tijger en Hans Dagelet als Woelrat."
"(..) We zagen de film, privé, in de Cinetone Studioos. Ze viel mij bitter tegen: alles zeer grof en letterlijk vertolkt, en van veel kan ik mij niet voorstellen, dat het door een groot publiek begrepen zal worden. Maar Wimie (Wim Schumacher), thans filmrecensent van Elseviers Magazine, liet zich er tegenover mij positief over uit. Volgens hem wordt de film een commercieel sukses. (Volgens Joop een totale flop). De muziek is goed, en het beeld ook, en het is zeker geen sentimentele 'homo's zijn ook mannen' film, wat toch ook iets waard is (..)"
Citaat uit Brieven aan Josine M., 29 april 1980.
Bron: Catalogus Veiling 43 (2004), Veilinghuis Postma