Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Op Weg naar het Einde heruitgegeven in 'De Leeslijst'
12 maart 2005
Dagblad De Volkskrant geeft samen met uitgeverij Meulenhof een tiental naoorlogse Nederlandse klassiekers uit in de serie 'De Leeslijst'. Onder dit licht afschrikwekkende moto probeert men deze boeken tegen de vergetelheid te behoeden.
Naast Op Weg naar het Einde van Gerard Reve (wel fijn dat men niet voor De Avonden heeft gekozen want het zou wel jammer zijn als Gerard Reve uiteindelijk alleen nog maar met De Avonden geassocieerd zou worden) gaat het om de volgende boeken:
De Leeslijst
Kort Amerikaans (Jan Wolders), Opwaaiende zomerjurken (Oek de Jong), Twee vrouwen (Harry Mulisch), De wegen der verbeelding (Hella S. Haase), Mystiek lichaam (Frans Kellendonk), De kellner en de levenden (Simon Vestdijk), Allerzielen (Cees Nooteboom), Dood weermiddel en andere verhalen (F.B. Hotz), Gstaad 95-98 (Marek van der Jagt).
De boeken zullen in de weken na de boekenweek verschijnen en voor 10 euro per stuk in de reguliere boekhandel te verkrijgen zijn.
achterkant De Leeslijst
De uitgave van de reeks gaat vergezegeld van een boekje met inleidingen van Ariejan Korteweg en Aleid Truijens en interviews met de 10 auteurs. Voor Reve is gekozen voor een interview uit de Volkskrant (1966) door Klaas de Wit. Het interview gaat over religie (en is volgens de inleiding van Korteweg hilarisch?) en is integraal na te lezen op de website over de reeks. Het boekje is een gratis bijlage bij De Volkskrant van 12 maart.