Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Briefwisseling 1951-1987 in de pers
14 september 2005
Onder andere recensies in:
NRC Handelsblad: een paginagroot stuk van Janet Luis in de bijlage Boeken op 9 september.
In Vrij Nederland nr. 36, door Jeroen Vullings, inclusief voorpublicaties en tekeningen van Siegfried Woldhek.
Volkskrant, 9 september, een groot stuk op de voorpagina van de bijlage Cicero door Alijd Truijens. Alijd vindt Reve niet heel erg aardig. En: "Waren deze twee mannen maar wat aardiger voor elkaar geweest. Het had veel verdriet gescheeld, en het had de eenheid van Reves oeuvre geen kwaad gedaan als hij was gebleven bij deze uitgever die, zoals hij later toegaf, zijn boeken bijzonder mooi vormgaf. En, nog belangrijker: die als een van de weinigen begreep wat hem bezielde."
NOVA, reportage op 8 september van Tonko Dop, met interviews op de feestelijke presentatie met Wouter van Oorschot, Arjan Peters, Nop Maas en Teiger en Woelrat, plus wat archiefbeelden van Gerard en Joop (brieven aan het verkopen op een beurs in 1985). Presentatrice Clairie Polak leidt de reportage in met de niet nader verklaarde mededeling dat dit de laatste brievenpublicatie zal zijn. Dat lijkt hoogst onwaarschijnlijk. De reportage is te bekijken op de website van NOVA.
Een fijne 'zelfgebakken' recensie van Martin de Jong, gratis en voor niks te lezen op zijn weblog
In het Dagblad van het Noorden, op 16 september een artikel van Martijn Steenbergen onder de titel Warme brieven, maar geen bom.
In het Brabants Dagblad, op 13 september een artikel van Jaap Goedegebuure onder de titel: Een stamhoofd en zijn pleegzoon.