Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
'Terugkeer' voor 17.000 euro verkocht.
9 december 2005
Enkele dagen voor de 82e verjaardag van Gerard Reve is één van de 2 bekende exemplaren van zijn jeugddichtbundel Terugkeer voor het ongekende bedrag van 17.000 euro geveild.
Volgens een medewerkster van het veilinghuis deden 4 personen mee aan de veiling. Het bieden begon op 9.000 euro en binnen een minuut was het eindbod van 17.000 euro bereikt. De anoniem gebleven koper (een particulier) was zeer gelukkig met de aankoop en naar alle waarschijnlijkheid zal het heel lang duren voordat dit exemplaar weer op de markt komt.
Het andere bekende exemplaar bevindt zich zoals bekend in het Letterkundig Museum dus behoudens een nieuwe vondst of een onverwachte gebeurtenis zullen Reve-liefhebbers het zonder Terugkeer in hun verzameling moeten doen.
Het verkochte exemplaar verkeert in goede staat en bevindt zich in een linnen cassette waarin ook een exemplaar van de 1993 uitgave zit. De uitgave bevat geen opdracht of signering van Gerard Reve maar Reve heeft ooit wel het exemplaar als oorspronkelijk erkend.