Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Kort nieuws
31 maart 2006
Telegraaf meldt slechte gezondheidstoestand Reve
In een wat onduidelijk verhaal, zeer vermoedelijk bijeengesprokkeld uit diverse recente en minder recente bronnen meldt De Telegraaf op donderdag 30 maart dat het niet goed gaat met de gezondheid van Gerard Reve. Vrijwel zeker geen hard nieuws maar het wordt door veel andere media wel overgenomen.
Guus van Holland in NRC Handelsblad over Reve-docu
Op donderdag 30 maart 2006 in de TV-rubriek van NRC Handelsblad een commentaar van Guus van Holland op het eerste deel van het tweeluik over Gerard Reve van de Humanitische omroep (zie verder elders op deze site). Guus van Holland schrijft niet goed te begrijpen waarom nu dit tweeluik: past Reve in het profiel van de serie portretten (over drijfveren van mensen) of vanwege zijn naderende dood?.
En: "Het portret van Reve is een collage van fragmenten uit televisieopnames. Herinneringen aan oude tijden, vooral aan de commotie in de duffe samenleving van veertig jaar geleden die Reve teweegbracht. Over zijn waanzin, zijn acteertalent, megalomanie, humor, puberale gekte en chaotisch denken". (..). Toch mag meer worden verwacht van dit profiel. Of vraag ik als oudere man die al zijn boeken heeft verslonden te veel? Ik moet denken aan de scène waarin reve met een grote teddybeer op schoot tegen kinderen zegt hun ouders te vragen zijn boekjes De Avonden, Op Weg Naar Het Einde en Nader Tot U te kopen. 'Kost maar 8,50'. Zoiets zou voor jonge kijkers weer gedaan moeten worden. Zodat ook zij weten wie toch die Reve was.
En Guus van Holland noemt ww.nadertotreve.nl nog even (met een dagrecord van 467 bezoekers tot gevolg).
"De laatste signeersessie"
In de categorie boekjes over Gerard Reve, onlangs verschenen van de hand van Nick van Tilburg: De laatste signeersessie. Het betreft een verslag van een merkwaardig bezoek van de auteur aan Reve. Al eerder verschenen in een oud nummer van Cahier Reve. Te bestellen via tilburg007@zonnet.nl.