Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Kort Nieuws
24 februari 2007
Reve in lijst van 100 grootste dode schrijvers
Het Letterkundig Museum heeft onder de naam Pantheon een lijst van honderd grootste dode schrijvers van Nederland opgesteld. Naast Gerard Reve maken o.a. Nescio, Multatuli, Erasmus, Couperus, Bvestdijk, Hermans, Karel van het Reve en Anne Frank deel uit van het Pantheon. Het museum is tot eind 2008 aan het verbouwen en daarna is er een permanente tentoonstelling van deze 100 schrijvers.
Virginia Woolf weer op de planken
Onder regie van Gerardjan Rijnders en met Olga Zuiderhoek en Porgy Franssen in de hoofdrollen wordt het klassieke toneelstuk van Edward Albee uit 1962 voor de 10e keer in Nederland opgevoerd. En nog steeds in de vertaling van Gerard Reve
Bronzen borstbeeld van Gerard Reve geveild.
Op 27 en 28 februari wordt in Almen bij veilinghuis Hondius als onderdeel van een grote kunstcollectie een bronzen borstbeeld van Gerard Reve geveild.
Belgische studente wint prijs met scriptie over Gerard Reve
De Belgische studente Cindy Windey heeft de Taalunie Scriptieprijs van 2006 gewonnen met een scriptie over Sint Sebastiaan in het werk van Gerard Reve. De volledige titel van de scriptie is: 'Sebastianarchie. Sint-Sebastiaan in het werk van Gerard Reve, Peter Verhelst en Stefan Hertmans'. Een samenvatting kunt u hieronder lezen: