Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Programma Reve-middag 12 december bekend
16 november 2009
De jaarlijkse Reve-middag in de OB Amsterdam gaat dit jaar over de Weerter jaren van Gerard Reve. Het programma:
Reve-kenner en -publicist Hans Evers houdt een inleiding over de biechtvader (kapelaan Hendrikx) van Gerard Reve in de Weerter jaren onder de titel Een Heet Kruis.
Bert Boelaars, journalist en schrijver van de eerste deelbiografie over Gerard Reve: Koninklijke Jaren - de Weerter periode van Gerard Reve. zal spreken over Op de Keper, het opinieblad uit Weert waar Reve vele bijdragen aan heeft geleverd.
Schrijver en Reve-kenner Theodor Holman zingt enkele Reve-gedichten
Huisvrienden Kasper de Gouw en Gerard van den Oetelaar worden geïnterviewd door Amsterdam FM-presentator Bert van Galen en halen herinneringen op aan de uitzending van De Grote Gerard Reve show (1974) die zij samen met Guus en Gerard in huiselijke kring bekeken.
Archivaris Jac Lemmens en Weertenaar Herman van Horen gaan in op plannen van de gemeente Weert met betrekking tot Gerard Reve.
Vanuit zijn huidige woonplaats Melaka in Maleisië stelt Guus van Bladel, bij wie Reve tussen 1971 en 1975 inwoonde, de aanwezigen op deze middag een speciaal voor de gelegenheid gedrukte uitgave beschikbaar van zijn Handleiding voor beginners om boeken van Gerard Kornelis van het Reve (1947-1973) te lezen en te verzamelen.
Aanvang: 15.00
Toegang: gratis
Locatie: Centrale Bibliotheek / Haasse/Vestdijkzaal 6e etage
Reserveren aanbevolen: 020-5230801