Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Reve-middag op 25 april in Bibliocenter Weert
19 april 2010
Op 25 april 2010 vindt in Bibliocenter Weert een manifestatie plaats rondom de schrijver Gerard Reve. De manifestatie wordt gehouden als afsluiting van de expositie, die Bibliocenter Weert en Gemeentearchief Weert georganiseerd hebben over de volksschrijver Reve, die in de jaren zeventig in Weert woonde. Daarbij is naast het materiaal van de collectie van het Gemeentearchief Weert ook geput uit het bezit van particulieren uit Weert, materiaal dat nog niet eerder te bewonderen viel. De middag vindt plaats op de begane grond van het Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 te Weert. Thema is 'De Weerter jaren van Reve'.
Reve in Weert Koninklijk onderscheiden
Programma is als volgt:
14.00-14.30 uur ontvangst met koffie/thee en vlaai met tijd voor het bekijken van een inleidend filmpje en vermelding van nieuwe Reve-items op website gemeentearchief
14.30-15.00 uur interviews met Weerter relaties van Reve: Bert Boelaars, Kasper de Gouw, Herman van Horen en Paul Willems. Moderator is Jan de Koning van L1.
15.00-15.45 uur paneldiscussie over de betekenis van Reves Weerter jaren,
15.45-16.30 uur tentoonstelling bekijken
16.30-17.15 uur Reve-wandeling onder begeleiding van gidsen,
17.15-18.00 uur borrel in Taverne de Oude Munt (Reve-wijn),
18.00-20.00 uur etentje in Taverne met een speciaal Reve-diner
Het Menu: Lauwwarme spekjessalade; Op de huid gebakken kabeljauwfilet, Geserveerd met een tuinkersensaus; Witlof, Aardappeltjes met schil;Griesmeelpudding met bessenappelsap
De ontvangst, het bijwonen van de interviews en de paneldiscussie bij Bibliocenter Weert zijn gratis, evenals de stadswandeling door Weert. De borrel en het etentje in de Taverne de Oude Munt zijn voor eigen rekening!
Belangstellenden kunnen zich aanmelden door het invullen van een formulier op de website van het Gemeentearchief Weert (www.gemeentearchiefweert.nl). Dit formulier dient te worden 'gedownload' en digitaal te worden verstuurd aan T.Schers@weert.nl. of ingeleverd te worden op de studiezaal van het gemeentearchief. Wacht niet te lang met aanmelden, het aantal plaatsen is beperkt (21 april: er zijn nog plaatsen).