Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Gerard Reve op het Internet (2): beeld en geluid
In een nieuwe serie artikelen op Nader tot Reve worden een aantal websites besproken die geheel of gedeeltelijk over Gerard Reve gaan. De tweede in de reeks wordt een inventarisatie van websites waarop beeld- en geluidsmateriaal van en over Gerard Reve is te vinden:
Nova: Gerard Reve wordt tachtig
Reportage van Tonko Dop van 16 minuten tgv 80ste verjaardag Reve. Mooie collage van oud en nieuw materiaal (o.a. met Piet van Winden over het Reve-museum). Zie verder: nieuwsarchief
Nova: Modeshow Teigetje & Woelrat
Reportage van 6 minuten die gepland was voor 14 december 2003 maar wegens ruimtegebrek nooit uitgezonden is. Met beelden van een recente modeshow, veel weemoedig gepraat over vroeger en wat beelden uit prive-filmpjes uit de jaren 60.
Andere Tijden: Het raadsel van Reve
Uitgezonden op dinsdag 16 december 2003, over Reve's vermeende racisme. Zie verder: nieuwsarchief
Andere Tijden: Het Boekenweekgeschenk van Reve
Uitgezonden op donderdag 8 maart 2001, over de afwijzing door het CPNB van De Vierde Man (1981) als boekenweekgeschenk in 1981.
Andere tijden: Het Boekenweekgeschenk van Reve
Uitgezonden op donderdag 8 maart 2001, over de afwijzing door het CPNB van De Vierde Man (1981) als boekenweekgeschenk in 1981.
NPS Het Roze Rijk: gesprek Bert Boelaars met Guus van Bladel
Interview met Guus van Bladel door NPS-verslaggever Bert Boelaars (zie foto) op de Grote Gerard Reve Dagen in Den Haag in december 2001. Uitgezonden in het radioprogramma 'NPS Bijlage' van 28 februari 2002. Zie ook: levensarchief
Bert Boelaars, Guus van Bladel
De Grote Gerard Reve Dagen 2001, links Bert Boelaars, rechts Guus van Bladel
Ik bak ze bruiner (1969)
Op een website van Paul Lindeboom, 4 geluidsfragmenten (mp3) van de single 'Ik bak ze bruiner, Gerard Kornelis van het Reve leest 4 eigen sprookjes' uit 1969. Het gaat om: 'Een goede les', 'Eendje Kwak', 'Het geheim van de smid' en 'Schraalhans keukenmeester'.
Foto: Peter Smeets