Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Kaart van Reve aan Komrij op verkooptentoonstelling
5 april 2004
Antiquariaat Aioloz te Leiden organiseert van 31 maart tot en met 21 april een verkooptentoonstelling van een collectie manuscripten en documenten van Gerrit Komrij. Het materiaal is allemaal origineel en afkomstig van de zolder van Komrij (het resultaat van een grote schoonmaak).
de ansichtkaart
De tentoonstelling bevat 350 zeer uitlopende stukken: van een archiefdoos uit de periode 1963-1968 met gedichten en brieven (à 23.500,-), de vertaling door Komrij van het toneelstuk Het belang van Ernst van Oscar Wilde (à 7.950,-) én een ansichtkaart van Gerard Reve aan Komrij uit 1969.
De tekst op dekaart, verstuurd vanuit Quarteira Algarve, Portugal) op 4 mei 1969 luidt als volgt: "Lieve Gerrit & Charles, Gloeiende zon overdag & verfrissende koelte s'avonds & s'nachts. Zo moet het over de hele wereld. De Jongens hier zijn wel hartverscheurend mooi & weerloos. Verscheidene van hen lijken op Charles."
"Ik hoop dat ik nog bovenaan de lijst sta van hen, met wie Charles lichamelijk mag verkeren. Ik ben heel slank & bruin geworden. Ik kom langs in een nieuw pak & en met het haar sportief geknipt, & en alles van onderen goed gewassen & en duchtig uitgeschuimd. Desnoods hoef ik alleen maar Charles zijn liefste 2 werelden, met het heelal daartussen, door zijn fluwelen broek heen te voelen, terwijl ik mijzelf in aanbidding beroer. Liefs kusjes van Wolfje & Gerard."
catalogus omslag
Van de verkooptentoonstelling is een catalogus verschenen, een gewone en een luxe editie (100 exemplaren). Meer informatie op de website van Aioloz.