Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Foto's Gerard Reve in beeldbank Nationaal Archief
28 april 2004
Op de website van de Beeldbank van het Nationaal Archief, die recentelijk online is gegaan, zijn tientallen foto's van Gerard Reve te vinden. De oudste foto is uit 1961, van een TV-opname van het AVRO-programma De Kring. De meest recente foto is uit 1987, gemaakt in een rechtszaal, waar een kort geding van Gerard Reve tegen uitgeverij Van Oorschot speelde. Verder o.a. foto's van de P.C. Hooftprijshuldiging in kerk van het Allerheiligste Hart in Amsterdam, 'De Grote Gerard Reve Show', 'De Alles is Anders Show' en de persvoorstelling van 'De Vierde Man (1981)'
De kwaliteit van de foto's is overigens nogal aan de povere kant. Op de pagina informatie van de website wordt uitgelegd dat dit komt omdat de scans van de foto's reeds in 1997 gemaakt zijn met de toenmalige (matige) scanmethodes. Er wordt gewerkt aan verbetering. In de toekomst kunnen ook afdrukken van foto's gekocht worden.
Gerard Reve
Gerard Reve op 28 november 1963
In de beeldbank zijn foto's te vinden van gebeurtenissen uit de periode 1880 - 1990. In totaal bevat de beeldbank ongeveer 500.000 foto's. Het materiaal is afkomstig uit verschillende collecties (Anefo, Elsevier, v.d. Poll) die door de jaren heen zijn verzameld door het Nationaal Archief.
En hoe komt u bij de foto's van Reve: gebruik de zoekfunctie op de homepage.
Website: Beeldbank nationaal archief, bovenstaande foto is afkomstig van de website.