Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Gerard Reve de 'Grootste Nederlander'?
3 mei 2004
De KRO organiseert, in navolging van 'Great Britons' bij de BBC, de verkiezing van de Grootste Nederlander Aller Tijden. Herman Pleij, Andrée van Es en Joost Zwagerman hebben zichzelf deze eeuwige roem ontzegt en als deskundige commissie een lijst van ca. 200 vaderlandse tijgers (m/v) samengesteld (overigens aanzienlijk meer m. dan v., er zijn slechts 29 vrouwen genomineerd).
Op Internet is er een voorverkiezing waarna in het najaar de televisie de verkiezing met een top 10 overneemt. En u raadt het al, Gerard Reve is één van de genomineerden.
Gerard Reve
Gerard Reve: Oorspronkelijk en recalcitrant schrijver (foto: Eddy Posthuma de Boer)
Dus wanneer u denkt: mijn grootste Nederlander aller tijden is niet Joop den Uyl, Herrie Mulles, Joke Smit, Godfried Bomans, Toon Hermans of W.F. Hermans maar GERARD REVE, klik dan op de onderstaande link en breng uw stem uit op de 'oorspronkelijke en recalcitrante schrijver' Gerard Reve.
De eerste ronde is intussen afgesloten en er kan niet meer gestemd worden. Vanaf 11 oktober worden de resultaten in een aantal tv-programma's bekend gemaakt.
Update 12 mei 2018: de oorspronkelijke website van de verkiezing bestaat niet meer. Reve eindigde niet in de top-10, verder veel gekrakeel over de uiteindelijke winnaar, zie verder op Wikipedia