Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
In april brievenboek Reve - van Oorschot
30 januari 2005
In april 2005 verschijnt bij uitgeverij Van Oorschot de briefwisseling tussen Gerard Reve en uitgever Geert van Oorschot. De brieven komen uit de periode 1951-1987 (dood Van Oorschot). Het boek telt maar liefst 700 brieven, op 800 pagina's en 435 brieven zijn van Gerard Reve. De eerste druk is gebonden en kost 45 euro, de tweede druk is ingenaaid en kost 32,50 euro. Tekstbezorging door Nop Maas.
Omslag brieven Reve van Oorschot
Dit spectaculaire nieuws zal menig Reviaan een ongeduldige tijd bezorgen. Tot april moet u het maar met de website doen en voor wie echt niet meer kan wachten staan er op de website van Van Oorschot een paar citaten ("Je verdient een lange brief want je hebt het moeilijk. Evenals met mij het geval is, is je ziel te groot in verhouding tot je lichaam." Reve aan van Oorschot op 30 april 1969).
Wat minder spectaculair maar wel leuk: bij uitgeverij Tomas Rap verschijnt in augustus een kalender voor 2006 met daarop per maand een tekening uit de stripversie van De avonden. De tekeningen zijn door Dick Matena zelf gekozen. Prijs: ca. 17,50 euro.
Website: www.vanoorschot.nl
(Afbeelding afkomstig van deze website).
Met dank aan Hans van der Meiden