Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Nieuws rond overlijden en begrafenis (1)
18 april 2006
Vrij Nederland: artikelen van Rudie Kagie en Jeroen Vullings en de laatste foto van Reve van Rineke Dijkstra. En op de website nog meer.
De Wereld draait door, Ned 3, 19.00: Diederik van Vleuten over de begrafenis.
Bij het geboortehuis van Gerard Reve in Amsterdam, adres van Hallstraat 25-II is er de mogelijkheid om bloemen neer te leggen voor Reve bij het herdenkingskastje op straat. Ook zijn er kaarsen.
NRC Handelsblad, 15 april. Jannetje Koelewijn op bezoek bij Joop Schafthuizen aan de vooravond van de begrafenis.
De laatste portretfoto van Gerard Reve (gemaakt door Rineke Dijkstra) prijkt op verzoek van Joop Schafthuizen bij de rouwdienst aanstaande zaterdag in Machelen op het bidprentje en de grafkist. Voor de foto zie: www.photoq.nl.
15 april, Nova, Ned 3, 22.10, geheel in het teken van de ter aarde bestelling van Gerard Reve.
15 april, Ned 3, 00.15, De Avonden (1989). Zie ook: www.imdb.com.
Teigetje en Woelrat in BN De Stem: 'Gerard Reve heeft flinke jongens van ons gemaakt', lees verder...
14 april: Twee Vandaag, Ned 2, 18.20 en 00.50: Herinneringen aan Reve, met o.a Reve's huisarts in Veenendaal.
14 april, radio 747 AM, 11.00: in het programma Dias het portret Op weg naar het einde uit, van de onlangs overleden volksschrijver Gerard Reve. Henk van Middelaar maakte het in 1999.
13 april: Machelen vreest volksverhuizing' in Nova, Ned 3, 22.20. Zie ook de website van de gemeente Zulte. Details over de begrafenis op de website van Katholiek Nederland.
Staatssecretaris Van der Laan naar begrafenis Gerard Reve.
Begrafenis op zaterdag 15 april in Machelen. Dienst in de RK kerk van Machelen om 14.00. Sprekers: uitgever Bert de Groot, schrijver Edwin Mortier en Joop Schafthuizen. De plechtigheid en begrafenis zijn openbaar. Het is niet waarschijnlijk dat de NL-TV de begrafenis uit zal zenden, dit wegens geldproblemen (alles is al opgegaan aan sport).
Fokke en Sukke (NRC Handelsblad) over het overlijden van Gerard Reve.
Kleine Reve-tentoonstelling in Koninklijke Bibliotheek: naast het manuscript van De Avonden zijn er andere handschriften te zien, waaronder brieven aan o.a. Bram Peper, Anna Blaman en Ab Visser. Ook het speelgoedkonijn dat een belangrijke rol speelt in De Avonden is te zien. Zie ook: Reve-dossier KB.
Het college van b&w van de gemeente Weert heeft besloten tot verankering van Gerard Reve in het cultureel profiel van Weert. Er komt een werkgroep van betrokkenen om een plan daartoe te ontwerpen. Gedacht wordt o.a. aan het vernoemen van de Nieuwe Markt waar Gerard in de jaren '70 bij Guus van Bladel woonde, naar de schrijver: Gerard Reve plein.
OB Amsterdam organiseert Reve-middag op vrijdag 14 april. Van 14.00-17.00 live op Amsterdam FM. Met o.a. Peter Lunow, Piet van Winden, Mensje van Keulen, Nop Maas, Peter Bergen. De uitzending vindt plaats in de Foyer van de OB aan de Prinsengracht 587 en is gratis toegankelijk.
De Bezige Bij gaat 6 romans van Gerard Reve in herdruk publiceren:Een Circusjongen, De Vierde Man, Wolf, De Stille Vriend, Bezorgde Ouders en Het Hijgend Hert.
Afgelopen 5 dagen bijna 10.000 bezoekers op Nader tot Reve.
10 april: Theodor Holman en Klaas Koppe bij Barend en van Dorp. Talpa, 23.10
10 april:Teigetje en Woelrat bij NOVA, Ned 3, 22.20
10 april:Staatssecretaris van der Laan noemt namens kabinet werk van Reve humorvol en een verrijking voor de Nederlandse taal.
10 april:Nader tot Reve op Radio en TV Noord
9 april: 'Reve in de allerheiligste Hartkerk', Ned 3, 24.00
9 april: Eeuwigh gaat voor Oogenblick: herhaling interview Bodar-Reve '91, Ned 1, 23.55
9 april: Reve-portret op Canvas (België 2), 23.30
9 april: Speciale uitzending Kruispunt over Gerard Reve en het geloof, Ned 1, 22.30
9 april: Speciale uitzending Woestijnruiters met o.a. Wouter van Oorschot, Nop Maas, Ad Frassen, Thom Hofman en Joop Schafthuizen., Ned 3, 21.35
9 april: Netwerk met Bram Peper: Ned 1, 20.30
9 april: Tom Rooduijn bij NPS Arena over Gerard Reve: Ned. 3, 13.30
9 april: Diederik van Vleuten geeft een eerste reactie op het overlijden van Gerard Reve op in Buitenhof (Ned. 3, 12.10)