Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Kort nieuws
23 april 2006
De weg van Westerpark naar Zulte, een Westerparkgedicht van Hans Kloos.
Mei-nummer van Tirade met een afscheid door Wouter van Oorschot en de grafrede van Erwin Mortier. Zie www.vanoorschot.nl/
Portretten van Gerard Reve door Cisca van Veelen. Klik op het plaatje hieronder voor meer informatie op de website van de kunstenares.
Portret Gerard Reve
Tweede kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft op 21 april in haar openingstoespraak van de tentoonstelling in Westerbork over de vervolging en verzet van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen onder de nazi's en de Duitse bezetting Gerard Reve geciteerd en ten tonele gevoerd. Op de website is de speech van Hirsi Ali te downloaden.
De Volkskrant schrijft over boycot-actie tegen NL-schrijvers van dichter Joost Reichenbach.
Het tekstboekje van de begrafenisdienst van Gerard Reve. Klik hier om het boekje in pdf-formaat te downloaden (let op: 2 MB).
Ter gelegenheid van Reves tachtigste verjaardag in 2003 heeft een kleine groep anonieme bewonderaars een plaquette van Belgisch hardsteen laten bevestigen op het huis waar hij De Avonden heeft geschreven. De tekst luidt Van Egters 66. De plaquette is in een zeer kleine, genummerde oplage ter gelegenheid van de onthulling verschenen. Enkele exemplaren zijn nog verkrijgbaar bij Antiquariaat Fokas Holthuis te Den Haag (www.fokas.nl)
Eerbetoon van audiocolumnist Robert aan schrijver Gerard Reve. Te beluisteren op de website Het Roze Rijk.