Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
De Parelduiker met 3 stukken over Reve
16 november 2006
Naar aanleiding van het overlijden van Gerard Reve bevat nr. 2006/3 van literair tijdschrift De Parelduiker 3 artikelen over Gerard Reve.
Het eerste stuk is een nogal persoonlijk In memoriam en begrafenisverslag van schrijver Willem Melchior. Verder een artikel van Wieneke 't Hoen over Gerard Reve en fotograaf Eddy Posthuma de Boer met drie foto's. Op de omslag een niet eerder gepubliceerde foto van Reve bij de brievenbus in Greonterp, een eveneens niet-gepubliceerde foto van Reve in de tuin van het huis in Greonterp en nog een foto van een oude en zieke Reve.
omslag De Parelduiker
En een artikel van Marco Entrop over een vrij onbekende toneel-opvoering van De Avonden in Duitsland. Het stuk ging op 26 oktober 1993 in Hildesheim in premiere en werd uitgevoerd door toneelgroep Theater Mahagoni. Het stuk werd ongeveer 50 keer opgevoerd, was een redelijk groot succes en het gezelschap heeft er diverse prijzen mee gewonnen. Reve wist ervan maar heeft het stuk niet gezien. In Nederland is er vrijwel geen aandacht voor de uitvoering geweest. Een vergeten stukje Reve-geschiedenis.
De Parelduiker nu met korting te bestellen op de website van Uitgeverij Lubberhuizen: