Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Kort Nieuws
20 maart 2007
Beste Boek?
De Avonden niet gekozen als beste Nederlandse Boek Aller Tijden. Wat het wel geworden is moet u zelf maar gaan kijken.
Docu 'Reve in Fryslan' op 8 april in OB A'dam
In het kader van de sterfdag van de Volksschrijver op 8 april vertoont de Centrale Bibliotheek Amsterdam op 7 april om 15.00 de driedelige documentaire 'Reve in Fryslan' die Omroep Friesland eerder deze winter uitzond. Toegang gratis. Prinsengracht 587. De betreffende docu is overigens ook bij Omrop Fryslan voor 25 euro te bestellen (op DVD). Zie ook verder op deze website.
2 Koefnoen-filmpjes op Youtube
Met Erik van Muiswinkel als brigadier van Egters in Radio Opsporing Verzocht:
Reve in 'Het Schervengericht'
Op pagina 1008 van 'Het Schervengericht', de nieuwe roman van A.F.Th. van der Heijden staat een aardige ode aan Reve: een boekhandelaar heeft twee kasten vol exemplaren van 'Mars in Scorpio' - het 'mystieke martelboek' dat Gerard blijkens 'Nader tot U' van plan was na 'Het boek van het violet en de dood' te gaan schrijven.
Kees Fens over Reve
In het boekenweekessay van 2007, 'Op weg naar het schavot' van Kees Fens komt Reve's religiositeit ter sprake. NRC handelsblad: Echt goed op dreef is de katholiek opgevoede Fens wanneer hij de vaak verkeerd begrepen religiositeit van Gerard Reve verbindt met diens humor. Over de drie-eenheid Reve, God en humor schrijft hij: 'Hij kwam in conflict met de twee grote absoluutheden: de dood en God. Om zichzelf te redden en niet aan angst en ontzag ten onder te gaan, beschreef hij de eeuwige in de meest hulpeloze taal die er is: de humor.'
Zie ook: Reformatorisch dagblad ("de aartscharlatan Gerard Reve")
Nieuw portret Gerard Reve door Cisca van Veelen
Gerard Reve doro Cisca van Veelen
acrylverf op doek; 50 x 55 cm; 250 Euro. Zie: ciscavanveelen.nl
Met dank aan Martin de Jong (Het Schervengericht)