Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Gerard Reve Museum geopend
1 november 2007
Na een aan 60 jaar De Avonden gewijdde bijeenkomst in het theater van de OB Amsterdam werd door Joop Schafthuizen het Gerard Reve Museum officieel geopend.
Een fotoverslag.
Vooraf in het theater: presentator Diederik van Vleuten en uw webmaster (foto: Erik Weersing)
auteur A.F.Th. en radiomaker Wim Noordhoek
Henk van Ulsen (die zijn voordracht voorbereidt), nadertotreve.nl-medewerker Erik Weersing (in het geel) en schrijfster Iris Koppe (middenachter)
acteur Hans Dagelet (die in de film Lieve Jongens Woelrat speelde) in gesprek met Joop Schafthuizen.
Joop Schafthuizen in gesprek met de weduwe Vestdijk
striptekenaar Hans Matena en presentator Diederik van Vleuten
Het Aioloz-duo: Monique en Piet van Winden
o.a.: Reve-biograaf Nop Maas, de weduwe Vestdijk, Paul Witteman, Dick Matena en A.F.Th.
Diederik van Vleuten leest voor uit De kleine Neurasthenicus. Dit curiosum waaruit Reve o.a. de titel van Het Violet en de Dood heeft gehaald is door De Bezige Bij in fascimile opnieuw uitgegeven.
Henk van Ulsen draagt fragmenten uit De Avonden voor.
Wim Noordhoek vertelt over 5-daagse opnamesessie van Reve's voorlezing van De Avonden en laat fragmenten horen.
Diederik van Vleuten in gesprek met 'Victor Poort' (Robert van Amerongen). De grote geprojecteerde foto toont van Amerongen in de tijd van De Avonden. van Amerongen leende aan Reve De kleine Neurasthenicus uit.
Bezige Bij directeur Robbert Ammerlaan. Even later zal hij het eerste exemplaar van de 58e druk van De Avonden aan Joop Schafthuizen aanbieden.
Diederik van Vleuten in gesprek met Paul Witteman. Ter gelegenheid van 60 jaar De Avonden verschijnt een herdruk van 'Hoei Boei! De Avonden, een kleine reünie' van Paul Witteman en Dick Slootweg.
Striptekenaar Hans Matena biedt aan Joop Schafthuizen het eerste exemplaar van de integrale paperback-uitgave van de verstripping van De Avonden aan.
Vitrine met relieken, onderdeel van het Reve-museum op de 2e verdieping van de OBA. Met o.a. verstandskies, horloge en bril.
Met de onthulling van een portret van Gerard Reve (door Arjan van Gent) opent Joop Schafthuizen het Reve-museum. Links Peter van Bergen wiens verzameling de kern van de museumcollectie vormt en in het midden OBA-directeur Hans van Velzen
Nadertotreve.nl medewerkers Ans Willems en Peter Smeets vragen Joop Schafthuizen om een handtekening. Joop bleek de website niet te kennen en zich sowieso niet op internet te wagen.
Onder de aanwezigen:
Uitgever Bert de Groot en fotograaf Klaas Koppe (rechts)
Uitgever Wouter van Oorschot
Oud-burgemeester Bram P.
Auteur Thomas Rosenboom
Foto's: Nadertotreve.nl