Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Kort nieuws
september/oktober 2008
Antiquariaat Fokas Holthuis biedt op de Leidse Antiquarenbeurs dit weekeinde een collectie W.F.Hermans aan. In die collectie enkele interessante Reve-items. Onder andere een exemplaar van Het Sadistisch Universum met een handgeschreven opdracht van Peter Lotgering aan Reve op de titelpagina: "Gerard, ter herinnering aan Kerstfeest 64, voor drie zalige dagen.... ten huize Algra Peter Lotgering". Peter Lotgering was werkzaam in een boekhandel in de Amsterdamse Kalverstraat en was in de jaren zestig één van de vele vriendjes van Reve. Saillant detail: Reve komt in dit boek voor in het essay "Monoloog van een anglofoob". Dit boek is inderdaad uit Reve's boekenkast afkomstig. JS 211. meer
Roofdrukkenbibliografie
Bibliografie van 200 roofdrukken verschenen ('reefdrukken)'. Meer info en bestellen via C.A.J. Thomassen en zie ook reefdruk.nl.
Karel heeft echt bestaan
In december 2008 zullen de eerste 2 delen verschijnen van het verzameld Werk van Gerards 'Geleerde Broer', Karel van het Reve. Het werk verschijnt bij van Oorschot, wordt bezorgd door Nop Maas, Elma Maas en Lieneke Frerichs en is mede tot stand gekomen door een initiatief van Arnon Grunberg. Van Grunberg verschijnt in december ook een boekje over Karel van het Reve: 'Karel heeft echt bestaan'.