Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Kort nieuws
21 februari 2009
Reve bij Pim Fortuyn in de kast
In de binnenkort te veilen inboedel van wijlen Pim Fortuyn bevinden zich een flink aantal Reve-boeken. Of er bijzondere en/of gesigneerde exemplaren bij zijn is niet bekend. De veiling wordt op 27 juni georganiseerd door Hessink Auctions.
Ontdekt verhaal wel/niet van Reve
Enige ophef over een onbekend verhaal van Reve uit 1960 wat vrijwel zeker toch niet van Reve blijkt te zijn aldus Nop Maas en Joop Schafthuizen. De Papieren Man legt het allemaal duidelijk uit.
Serge-Henri Valcke volgt goede raad Reve niet op
Acteur Serge-Henri Valcke verteld in een interview in de HUMO dat Gerard Reve hem ooit een brief schreef "waarin hij me aanraadde die Henri te laten vallen, 'want Gerard Cornelis van het Reve was ook veel te ingewikkeld voor de mensen'. Misschien maar goed dat ik die raad niet heb opgevolgd, want geloof het of niet, in 'De smaak van De Keyser' speelt er ook een Serge Falck mee".
Slap argument van Valcke om deze goede raad niet op te volgen.
Pastoor Wortmann van de Heilige Hart Kerk overleden.
Pastoor Wortmann haalde zich in 1969 de woede van gelovigen op de hals door de Heilig Hartkerk in Amsterdam af te staan voor een televisieshow ter viering van de PC Hooftprijs door Gerard Reve. Meer op de website van de RKK.
HUMO: Het Grote Gerard Reve ABC
Op de website van HUMO, Van tafel tot bed: het grote Gerard Reve-alfabet.