Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Reve-avond in Haarlem, 13 maart
22 februari 2009
Op vrijdag 13 maart, om 20:00 in de Janskerk in Haarlem, een Reve-avond onder de titel Gerard Reve in verre landen en volken, gepresenteerd door Diederik van Vleuten met o.a. Nop Maas en Bert de Groot.
Affiche Reve-avond
Met:
Reve-biograaf/auteur Nop Maas
Reve-uitgever/auteur Bert de Groot
Illustrator filmposter De Avonden Joost Veerkamp
Auteur L. H. Wiener
Vertaler/Voorzitter Ampzing Genootschap Joost Mulder
Speciaal voor deze avond schreef auteur L.H. Wiener een nieuw verhaal over Gerard Reve, dat hij zal voordragen.
Auteur Bies van Ede en Ampzing-illustrator Eric J. Coolen schreven een Reve-lied dat zij deze avond zullen spelen.
Het gitaarduo de Ampzing AEX (André Wullems en Eric J. Coolen) spelen versterkt met accordeonist Henk Breen instrumentale stukken bij geprojecteerde Reve-foto's van fotograaf Klaas Koppe.
Zangeressen Michaëla Bijlsma en Lolita Hooglugt en pianist Teke Bijlsma schreven muziek bij het Reve -gedicht JALOERSE KRITIEK en zullen dat deze avond brengen.
De illustrator van het Ampzing Genootschap Eric J. Coolen maakte ter gelegenheid van de Reve -avond een aankondigingsplakkaat.
De hiervoor vervaardigde illustratie is beperkt verkrijgbaar als piëzografie (volledig kleur, A3-formaat, genummerd en gesigneerd). Indien u hiervoor belangstelling heeft, kunt u deze via www.ampzing.nl bestellen.
De organisatie is in handen van de Kennemer Boekhandel en het Ampzing Genootschap. Via de website van de Kennemer Boekhandel kunt u zich aanmelden. De kaarten kosten 10 euro per stuk.