Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Locus Amoenus, OBA 11 maart
9 maart 2009
Locus Amoenus, een benadering van het geheim landgoed van Gerard Reve
Tentoonstelling met tekeningen en schilderijen van kunstenaarsduo Reniere & Depla, 11 maart t/m 4 mei 2009, OBA Amsterdam.
schilderij van het duo Reniere en Depla
Het Belgische kunstenaarsduo Reniere & Depla is op zoek gegaan naar de werkplek van schrijver Gerard Reve in Zuid-Frankrijk. Zij hebben het geheime oord teruggevonden en hebben er zich door laten inspireren.
Reve kwam er om te schrijven en om er alleen of met zijn geliefden te zijn. Reniere & Depla hebben beeldend vertaald wat Reve hier zocht en vond. Zij weten de sfeer vast te leggen van de leegte die voorafgaat aan het schrijven. De momenten van het neerleggen van de pen, het voor zich uitstaren, en het zich afvragen naar het waarom. Met schilderijen die dit moment vastleggen, maar ook beelden die vertellen over wat er zich op het landgoed heeft afgespeeld. Een download pdf-versie van de tentoonstellingscatalogus Locus amoenus is beschikbaar op: www.reniere-depla.be.
De opening van de tentoonstelling is op woensdag 11 maart, bij het Revemuseum, op de 2e etage van de Centrale Bibliotheek.
Het programma:

17.00 uur Welkom door Hans van Velzen, directeur OBA
17.10 uur Opening tentoonstelling door Theodor Holman, auteur en presentator van OBA Live
17.20 uur Bekijken tentoonstelling en aansluitend een drankje bij La Place op de 7e etage
Website: OBA Amsterdam