Nader tot Reve: Nieuwsarchief Naar de homepage van Nader tot Reve
tak
Antoine Bodar gaat 'mettertijd' boek schrijven over Gerard Reve
11 december 2003
Priester en publicist Antoine Bodar heeft op de website van Katholiek Nederland 'onthult' dat hij van plan is na zijn theologische studies in Rome een Reve-studie vanuit theologisch-literair perspectief te gaan schrijven.
Bodar heeft van 1968 tot 1978 regelmatig contact met Reve gehad. In Dagblad Trouw op 13 december 2003 vertelde Bodar dat hij in het huis van Reve aan de Plantage Middenlaan heeft gewoond (het huis waar o.a. De Taal der Liefde (1972) zich afspeelde).
Antoine Bodar
Bodar in Trouw: "Hij [Reve] kwam wel eens bij mij langs in Amsterdam, ik woonde toen op de eilanden. Hij vroeg of ik niet liever op de Plantage Middenlaan wilde wonen, in zijn huis. Hij kwam er namelijk nooit. Maar ik vond het niet zo prettig om in het huis van iemand anders te wonen. Dus toen gáf hij mij zijn huis. Ik heb er ongeveer acht jaar gewoond."
Over het boek tegen Katholiek Nederland: "Ik twijfel niet aan de oprechtheid van Reve. Zoals hij schrijft, zo is hij ook echt. Natuurlijk is het een rare snijboon en is hij ironisch, maar ironie is een serieuze zaak". Toch jammer dat er eerst in Rome gestudeerd moet gaan worden.
De foto is afkomstig van de website van de Theologische Universiteit Apeldoorn